Zlato je poslední krok od býčího trendu, jak vysoko může cena vzrůst?

 Zlato má za sebou tento týden zběsilý cenový růst. Cena zlata se velmi pohodlně dostala nad 2 000 dolarů za unci a v těchto chvílích se zlato pohybuje kolem 2 065 dolarů za unci. Tím pádem se trh dostává na úrovně, kde v předešlých letech došlo ke třem zamítnutím. V podstatě máme před sebou tzv. quadruple top. Obecně vzato se předpokládá, že dojde spíše k průlomu, což znamená pokračování v dlouhodobém býčím trhu.

Nikdo logicky nevidí do budoucnosti, ale je objektivní pravdou, že současné ekonomické podmínky zlatu nesmírně přejí.

 

Cena zlata je jediný krok od býčího trendu

Cena zlata, v doposud neukončeném obchodním týdnu, posílila o více jak 3 %. Tím pádem jde o silnější kurzový růst prismatem posledních let. Důležitější je, že cena zlata testuje klíčovou rezistenci okolo 2 080 dolarů za unci, což jsou úrovně mnohokrát zmiňovaného trojitého vrcholu (triple top). Nyní vlastně potenciálně čtyřnásobného vrcholu.

Mnoho analytiků věští, že čtvrtý pokus o průlom většinou vyústí v úspěšné překonání překážky. Tu jistotu nikdy nemáme, ale myslím si, že zlato k tomu za poslední rok skutečně směřovalo. Je třeba si uvědomit, že kapitál se mezi trhy neustále přemisťuje. Motivace investovat do zlata byla slabá a zájem mainstreamu nízký. To se může rychle změnit. Stačí právě překonat současné historické maximum.
 
Zdroj: Kryptomagazín.cz

30 denní pohyb ceny zlata USD/oz

60 denní pohyb ceny zlata USD/oz

6 měsíční pohyb ceny zlata USD/oz

Roční pohyb ceny zlata USD/oz