Investování do zlata

Investování do zlata je dobrý způsob jak ochránit svůj majetek a vytvořit úspory, které jsou likvidní po celém světě a dají se velice jednoduše předávat z generace na generaci.  V historii se už mnohokrát ukázalo, jak efektivně dokáže zlato plnit právě tuto funkci. Primárně není zlato určené pro spekulativní obchodování, ale je konzervativní investicí. Pokud se rozhodnete do zlata či drahých kovů investovat svoje prostředky, pečlivě zvažte, kolik prostředků na nákup chcete vynaložit. Mělo by to být vždy tolik, abyste zlato drželi dlouhodobě a nákupem neohrozili svoje existenční minimum a nemuseli se zadlužovat. Kupujte pravidelně v menších množstvích, čímž eliminujete cenové výkyvy trhu.

Nenechte se strhnout pokud  dochází k ojedinělým turbulencím na komoditním trhu, ať již směrem nahoru či dolů a vyčkejte s nákupem či prodejem, až se trh zklidní.

Vždy důsledně dodržujte svůj finanční plán, který jste si stanovili. Nejvhodnější pro investování jsou menší gramáže, například uncové mince a slitky. Takové množství zlata je dobře prodejné a pokud potřebujete jen krátkodobé překlenutí menšího finančního problému nemusíte hned prodávat  1000 gramovou zlatou cihlu.

30 denní pohyb ceny zlata USD/oz

60 denní pohyb ceny zlata USD/oz

6 měsíční pohyb ceny zlata USD/oz

Roční pohyb ceny zlata USD/oz